Martina Sjödin

om livet och allt annat

9/2-2012

Kategori: Min Vardag

Torsdag och jag har städat undan lite.. Diskat och plockat bort.. :P
Om runt en timme ska jag, Sara och Emily iväg på hockey.. Sollefteå möter Modo.. :)
Ska bli kul.. :P Sitter just nu och tittar på Glee på tvn.. Men ska ta och sätta mig och läsa lite istället.. :P
Imorron äre fredag och det ska bli så skönt att komma hem till Sel en sväng.. :)
Men så har man ett par saker att göra i helgen.. Som vanligt.. :P Men, men bara att kämpa på, har ju snart gått två hela år på gymnasiet så.. :P

Nej, dags att göra annat..

Hej svejs..

//Martina.. :)


Fina Dollar.. :)

6/2-2012

Kategori: Min Vardag

Hej hej..
Är heelt slut efter veckans Zumba pass.. Herregud.. Svettigt och jobbigt men så kul..
För ett par veckor sen gjorde jag illa mitt knä vilket jag inte känt av på ett tag, meen så börja det kännas igen på zumban, gjorde som ondast i början, men envis som jag är så dansa jag vidare.. Som tur är gör de inge ont nu.. men, men.. nu skulle jag helst av allt krypa ner under täcket och somna, men har spanka och engelska att göra.. Herregud.. :P

Helgen har varit lugn och kall.. -36 grader, tror det var nere på -37 och nu är det -8 tror jag Sara upplyste mig om.. Jisses.. vädret är bra konstigt ibland.. :P

Nej, nu har jag inte så mycket mer att dela med mig.. Ska ta och hoppa in i duschen och försöka bli lite människa igen.. Kanske piggar upp mig.. :P

Hej svejs.. :)

//Martina..

Böcker böcker böcker <3

Kategori: Martinas Boktips

Jag har hamnat i ett riktigt beroende av böcker just nuvså varför inte tipsa om några serier och böcker.. Jag måste alltid ha något att läsa innan jag somnar eller bara för att fördriva tiden.. Det har nästan blivit så att jag inte kan somna om jag inte läst åtminstone ett kapitel i någon bok.. Håller just nu på med "Harry Potter" böckerna.. Är på "Halvblodsprinsen" vilket är den näst sista.. Lånade sista idag också eftersom jag snart läst ut "Halvblodsprinsen".. Jag kan ju bara säga att böckerna är såååå mycket bättre än filmerna.. Men det är väl så, oftast i alla fall.. :P

Andra serier som är helt suverän som jag verkligen rekomenderar är "Percy Jackson" böckerna skriven av Rick Riordan, såg att dom ska släppa fyran på svenska snart och att del två kommer på film nästa år.. Awesome.. haha.. :D (klicka på bilderna för att se större format) :)
                                     
1. Född Till Hjälte    2. Monsterhavet   3. Titanernas Förbannelse  4. Kampen om Labyrinten

Den femte boken heter "Percy Jackson and The Last Olympian" och har inte kommit ut på svenska än men den kommer.. :) Helt suverän serie.. Böckerna är så sjukt roliga, spännande och välskrivna.. Är helt fast i den här serien. Rick Riordan har även skrivit fler böcker om just Percy och hans vänner med i en helt ny serie vilket säkert kommer dyka upp här på bloggen så fort jag läst dom.. ;)

En serie som jag läste för rätt så länge sen var "Nyckelväktarna" skriven av Julia Sandström, en fantasy serie på fyra böcker som var helt uppslukande.. Men den sista boken var bland dom bästa böckerna jag någonsin läst.. :)
Det var spänning på hög nivå genom de fyra böckerna. Och den första boken "På Ödets Vingar" skrevs när Julia var 17 år.. :)
                                         
1. På Ödets Vingar 2. Så Långt Vingarna Bär 3. Under Vingarnas Skugga  4. Till Sista Vingslaget

Två böcker som jag läste för inte allt så länge sen var verkligen super bra. De är skrivna av samma författare men är inte någon serie utan fristående böcker.. De är skrivna av Sarah Dessen och är super duper bra ungdomsböcker.. Sarah Dessen har skrivit ett x antal böcker, men bara två har kommit ut på svenska, en tredje är på väg.. ;)


"Mitt Perfekta Liv" heter en och handlar om Macy som har det som alla tror nämligen ett perfekt liv. Hennes pojkvän är den där smarta, ambitiösa och... ja, han är helt enkelt perfekt. Men så ska han fara iväg över sommaren och Macy ska ta över hans jobb på bibleoteket. Hennes mamma är en riktig arbetsnarkoman och det blev inte bättre efter Macy's pappas död. Men så helt plötsligt vill pojkvännen ta en paus och jobbet på bibleoteket är inte det roligaste att komma till varje dag. Ett erbjudande på cateringfirman Wish lockar Macy, trots att det inte alls är som jobbet på bibleoteket. Hon möter hel knasiga men ändå välkomnande och vänliga människor som blir hennes vänner till slut. Macy träffar även på Wes, en konstnärlig kille som får henne att prata om allt, till och med hennes döda pappa.

Den här boken var verligen uppslukande. Man var bara tvungen att fortsätta läsa och se hur det går för Macy. En riktigt bra ungdomsbok och även en helt perfekt bok att läsa på sommaren.. :)

Den andra boken av Sarah Dessen heter "Mycket Mer än Så" och handlar om Auden som alla ser som alla föräldrars dröm. Hon är duktig i skolan, ansvarsfull och en tjej man kan lita på. Men Auden har länge känt sig instängd av alla krav och hon har inte sovit en hel natt på många, många år. Men så flyttar hon till sin pappa och hans nya familj över sommaren innan hon börjar college och får sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik. Allt svänger plötsligt för Auden och hon får lära sig allt om tjejers vänskap, deras kärleksproblem, det sociala spelet och hur man pratar och beter sig. Så träffar hon även Eli som också har sömnproblem och tillsammans gör de saker som Auden aldrig gjort och samtidigt hjälper Eli leva med skuldkänslorna han har över sin bästa väns död.


Precis som "Mitt Perfekta Liv" är den här boken uppslukande och den perfekta boken att läsa på sommaren.. Dom är så bra.. Jag vill så gärna läsa hennes andra böcker också.. :)

Nej, nu har jag skrivit tillräckligt för idag.. :)

Hej svejs och god natt.. :)

//Martina

1/2-2012

Kategori: Min Vardag

Hej hej hallå..
Just nu har jag bara en fråga uppe i huvudet och det är varför måste man
få läxor upp över öronen??? Har spanska glosor till imorgon, måste läsa på spanska provet till på fredag som jag
måste göra eftersom jag aldrig gjorde det i måndag och så måste jag hitta den där inspirationen till talet på engelska, tror den har försvunnit när det gäller svenskan också.. Som tur är är det en rätt lugn vecka utan allt för mycket prov och läxor men ovanpå den här läxhögen ligger också bilteorin, och en massa andra saker som måste göras.. När har man tid för allt det här??

Men så är man expert på att stapla allt på hög också och ställa den bredvid soffan medan man själv sätter sig och läser en god bok och slänger dom där ängsliga blickarna på att borde kanske sätta igång med det där, men ett kapitel till BARA.. Så kommer den där "dagen innan" allt ska vara klart och man sätter sig med boken igen. PANG säger det så har högen ramlat över en och där sitter man med snopen min och till slut säger man till sig själv: kanske dags att sätta igång med det där ändå.

Och medan man sitter där mitt på golvet med papper utspridda och böcker slängda kommer dom där tankarna att man skulle ju ha tagit tag med det som heter disk också och jag måste boka tvättid och det ser inte så snyggt ut här alltså, man skulle ha tagit en repa med dammsugaren och duscha skulle jag gjort också.. och juste, sopkorgen börjar bli lite full också, man skulle ha varit ut med soporna.

Men så tittar man än en gång på alla papper och böcker och inser att det får vänta tills man rensat bort läxorna. Timmarna går, huvudet snurrar runt och till slut inser man att det går inte att proppa in så mycket mer i det redan full proppade huvudet så man rent ut sagt kryper till sänger och somnar.

Man har den där perfekta drömmen att det inte finns någon som heter läxor och den enda högen man har bredvid soffan är den där bokhögen med böcker man så länge velat läsa. RING RING RING RING...
- Neeej!! Inte nu!! Jag orkar inte!!
Det retsamma ringet från mobilen som säger till en att kliva upp och lämna den där mjuka, varma, sköna sängen för att släpa sig till skolan för att proppa in ännu lite mer i huvudet för att sedan släpa sig hem med en ny hög läxor och kommande prov man måste börja plugga till.......

Ibland får man ställa dom där frågorna varför skola? Varför läxor? Varför prov? Varför, varför, varför??
Men så somnar man och glömmer dom där frågorna för en stund och drömmer om livet efter skolan och när man vaknar igen så ser man framåt mot den framtiden i drömmarna, men först måste man ta sig genom det där jobbiga plugget som sedan kommer leda till att man får den där underbara drömmen att bli verklighet..

Hej svejs..

//Martina.. :)


(gammal bild) ;)