Martina Sjödin

om livet och allt annat

1/2-2012

Kategori: Min Vardag

Hej hej hallå..
Just nu har jag bara en fråga uppe i huvudet och det är varför måste man
få läxor upp över öronen??? Har spanska glosor till imorgon, måste läsa på spanska provet till på fredag som jag
måste göra eftersom jag aldrig gjorde det i måndag och så måste jag hitta den där inspirationen till talet på engelska, tror den har försvunnit när det gäller svenskan också.. Som tur är är det en rätt lugn vecka utan allt för mycket prov och läxor men ovanpå den här läxhögen ligger också bilteorin, och en massa andra saker som måste göras.. När har man tid för allt det här??

Men så är man expert på att stapla allt på hög också och ställa den bredvid soffan medan man själv sätter sig och läser en god bok och slänger dom där ängsliga blickarna på att borde kanske sätta igång med det där, men ett kapitel till BARA.. Så kommer den där "dagen innan" allt ska vara klart och man sätter sig med boken igen. PANG säger det så har högen ramlat över en och där sitter man med snopen min och till slut säger man till sig själv: kanske dags att sätta igång med det där ändå.

Och medan man sitter där mitt på golvet med papper utspridda och böcker slängda kommer dom där tankarna att man skulle ju ha tagit tag med det som heter disk också och jag måste boka tvättid och det ser inte så snyggt ut här alltså, man skulle ha tagit en repa med dammsugaren och duscha skulle jag gjort också.. och juste, sopkorgen börjar bli lite full också, man skulle ha varit ut med soporna.

Men så tittar man än en gång på alla papper och böcker och inser att det får vänta tills man rensat bort läxorna. Timmarna går, huvudet snurrar runt och till slut inser man att det går inte att proppa in så mycket mer i det redan full proppade huvudet så man rent ut sagt kryper till sänger och somnar.

Man har den där perfekta drömmen att det inte finns någon som heter läxor och den enda högen man har bredvid soffan är den där bokhögen med böcker man så länge velat läsa. RING RING RING RING...
- Neeej!! Inte nu!! Jag orkar inte!!
Det retsamma ringet från mobilen som säger till en att kliva upp och lämna den där mjuka, varma, sköna sängen för att släpa sig till skolan för att proppa in ännu lite mer i huvudet för att sedan släpa sig hem med en ny hög läxor och kommande prov man måste börja plugga till.......

Ibland får man ställa dom där frågorna varför skola? Varför läxor? Varför prov? Varför, varför, varför??
Men så somnar man och glömmer dom där frågorna för en stund och drömmer om livet efter skolan och när man vaknar igen så ser man framåt mot den framtiden i drömmarna, men först måste man ta sig genom det där jobbiga plugget som sedan kommer leda till att man får den där underbara drömmen att bli verklighet..

Hej svejs..

//Martina.. :)


(gammal bild) ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: