Martina Sjödin

om livet och allt annat

118100

Kategori:

Har fått svar från 118100 nu och de skrev exakt samma sak som 118118.. tråkit..

Aja.. Nu är disken klar.. Slapp tid nu alltså.. :P Ikv äre Fångarna på Fortet.. wiie.. Tro vilka som tävlar.. haha..

Hej svejs..

//Martina

Haha

Kategori:

Hej..

Idag innan skolan såg jag och Sara en tjej som hade skickat ett sms till 118118 tror jag det var, där hon hade skrivit och frågat "vad är" åsså hennes bloggs namn.. Så hade hon fått ett svar tillbaka där det stod om hennes blogg.. Och hur som helst.. Jag var bara tvungen att prova och se vad dom skulle skriva om mn blogg.. Sara erbjöd sig att skicka från hennes mobil eftersom jag hade nästan inga pengar kvar på min..
Så skicka vi "vad är http://mingans.blogg.se" till 118118 och fick svaret:
"Hej! http://mingans.blogg.se skrivs av en tjej som heter Martina Sjödin från Sollefteå. Hon bloggar om skolan, sitt privatliv och lägger upp mycket bilder. Martina älskar hästar och hundar, umgås gärna och ofta med sina vänner och gillar Fångarna på Fortet. Hälsningar Eniro"

Jag trodde jag skulle dö.. haha.. Speciellt om det där med Fångarna på Fortet, jag blir fortfarande full i skratt när jag läser det.. Jag har även skickat samma fråga till 118100 för att kolla.. Men har inte fått svar än.. Lägger in det när jag fått svar.. haha.. :P
Nej, nu blir det väl disken sedan, vet jag inte vad som händer.. haha.. :P

Hej Svejs..

//Martina



29/8-2010

Kategori:

Hej hej..

Söndag då.. Far till Sollefteå sen.. Imorron äre skola igen.. haha.. Två lektioner och jag börjar inte förens tjugo i två.. haha.. :P Så vad jag ska hitta på innan skolan får jag se.. Skulle behöva lite småsaker till lägenheten.. :P haha.. :P
I helgen har jag inte gjort så mkt.. Igår gjorde jag inget speciellt.. Pappa for på 50 års kalas.. En ur Kogänget (det kallar jag föreningen pappa är med i) fyllde år, så då var han borta hela kvällen och jag var ensam hemma med Dollar.. och han var ju jätte trevlig.. Låg bara och sov hela kvällen.. haha.. :P
Men, men.. Tro jag ska ta och gå och skriva ut lite bilder på pappas sega dator som jag kan ha i lägenheten.. haha..

Hej Svejs..

//Martina

27/8-2010

Kategori:

Hej hej..

Första skolveckan är avklarad nu är det bara resten.. haha.. :P Sitter i Sel, Dollar ligger i soffan bredvid mig och ser ut att ha det så mysigt i soffan bredvid mig.. haha.. :P Min lilla bebis..

Den här veckan har varit kul, jag lärde mig skolan ganska fort.. haha.. :P
Idag så har jag haft två lektioner.. Fysik båda.. Den andra var vi bara halvklass och då var det olika "stationer" vi skulle gå till.. Vi skulle göra mätningar på olika saker.. Hann inte med allt och jag kan säga min hjärna var en aning slut efter den lektionen.. Vi hade även haft en teoretisk fysik lektion före det..
Men det var skönt att sluta sedan.. På måndag börjar jag inte förens tjugo i två tror jag det var.. Haha.. :P
I helgen vet jag inte vad som händer.. Jag måste få lite kläder tvättat och så.. haha.. :P

Men, men..
Finns inte så mkt mer att berätta..

Hej svejs.. :)

//Martina

Hugosen och TarzanGubben

24/8-2010

Kategori:

Hej hej hallå.. :)

Andra dagen på GB klar.. Idag började vi 10.50 vilket var ganska skönt.. Klev upp åtta, kunde inte sova.. Vet inte varför.. Var trött men ´kunde inte somna.. Vaknade ett par gånger på morgon men lyckades somna om, men vid åtta kunde jag inte sova längre, så jag låg och läste lite sen åt jag frukost och läste lite mer..
Idag har vi haft Samhällskunskap, spanska, engelska och matte.. Vi fick bara lite information om vad vi ska göra och hur kurserna ser ut.. Imorron börjar allvaret.. :P
På samhällskunskapen skulle vi rita av den som satt bredvid oss utan att titta på papperet.. Och jag skulle rita av Sara och jag kan säga det var faktiskt kul.. :P Sedan fick vi intrevjua varandra och allra sist visade vi resten av klassen våra "vackra" porträtt och lite om varandra.. :)
Det har varit en ganska bra dag idag.. :P Imorron börjar vi halv nio, så ingen sovmorgon imorron.. haha..
Pratade med Stina på telefon när jag var på väg hem, det var kul.. Åsså var det väldigt mycket poliser ute på stan idag. Såg en vid Sibylla ungefär, någon annan en bit bort åsså stod två stycken precis här där man svänger in på backränd, eller de stod på andra sidan vägen.. :P Blev väldigt förvånad över att se så många poliser, när man är van att knappt se några.. hahahah.. :P Nej.. Nu vet jag inte om jag ska ta och lägga mig på sängen eller vad jag hittar på.. :P
Ikväll äre Fångarna på Fortet igen..
Let's Dance vs Idol.. hahaha.. vi får se hur det går.. Jag hejar på Let's Dance laget i alla fall.. haha..

Hej svejs..

//Martina




Första skoldagen..

Kategori:

Hej..
Ja, idag var det son sagt min första skoldag idag på GB-skolan..
Imorse klev jag och Sara upp runt sex bara för att båda skulle duscha.. Men jag kände att jag ville sova längre och inte kliva upp.. Men gjorde det ändå.. Så när båda duschat så åt vi frukost och gjorde oss klara.. Sedan bar det av till skolan.. :P På vägen dit fick jag lite fjärilar i magen..
När vi kom dit så var klockan runt kvart över åtta, så vi fick vänta en stund innan vi skulle börja.. Vi träffa på några Ramsele bor.
Så blev klockan halv nio och det var dags för upprop och lite annan information.. :P När de kom in på Naturvetarna så räknade jag ner till mitt namn ropades upp.. haha..
Vi gick till ett klassrum och så fick vi lite mer information av våra mentorer..
Jag och Sara hamnade framför några klasskamrater som prata mer än jag vet inte vad.. haha.. :P
Men men, vi satt i det där klassrummet ett bra tag, tog lite rast sen mer information om morgondagen och sedan var det lunch..
Vad gjorde vi sen??
Satt i klassrummet en sväng sedan fick vi träffa våran Naturkunskap lärare.. Han prata med oss om att vi ska göra en exkution, hur det nu stavas.. haha.. en utflykt och typ mäta något vatten djup och kolla djur och växter och allt sånt.. Det lät jätte kul.. :) Men det skulle vi göra längre fram..
Vi har även gått runt på skolan och kolla in vart allt är och så.. På lunch rasten tog jag och Sara en egen utflykt och gick o kolla in biblioteket.. Jag kan säga att det var väldigt mysigt.. haha.. :P

Imorron börjar vi inte förens 10.50 vilket är faktiskt skönt.. kan jag ligga uppe en stund och läsa Sebastian Darke- Den förlorade staden, som jag köpte idag.. Jag ska även fortsätta att titta på Fångarna på fortet.. Vilket är super bra.. haha..

Hej svejs.. :)


//Martina



23/8-2010

Kategori:

God Morgon..

Idag smäller det.. Nu är det inte länge kvar innan första skoldagen börjar.. Sara är i duschen just nu, men det låter som att hon är klar snart.. :P Hon har sovit här inatt och igår kväll pratade vi med Paula en stund och så låg vi och prata en massa minnen från Ramsele Skola, och vi kom på att vi har haft jävligt kul där.. Många, många galna saker har hänt där, och jag tror det kommer säkert hända fler galna saker där.. :)

Nej, nu kom Sara ut från duschen.. Dags att gå och äta lite frukost.. :)

Hej svejs..

//Martina



22/8-2010

Kategori:

Hej hej.. :)
Söndag idag och imorron börjar gymnasiet.. Är inte så värst nervös faktiskt.. Om några timmar kommer Sara hit och vem vet då vad vi ska hitta på.. Får se om vi tar en sväng på stan eller så.. Vi ska i alla fall kolla vägen till skolan så vi inte virrar bort oss.. hahahaha.. :P Nu på förmiddagen har jag vare och handla lite, lagat fattiga riddare, och det blev ganska lyckat.. :P Nu har jag även stått och diskat undan allt och fixat lite i lägenheten.. Känner att jag måste få sitta en stund nu.. :P Kanske lägger mig på rygg en stund.. haha.. :P
Nej, nu ska jag göra något annat..

Hej svejs..

//Martina

Lägenheten

Kategori:

Här kommer bilder på lägenheten.. :)


Hallen



Kokvrån..





En del av badrummet.. :)



Sam är förstås upphängd på väggen i sovrummet/tvrum.. haha,, :P


Så ser det ut i min längenhet..
Nu ska jag fortsätta titta på sommarkrysset..

Hej svejs..

//Martina

21/8-2010

Kategori:

Hej hej..

Sitter i sollefteå nu.. Har sovit min första natt i lägenheten.. :P Igår for jag och mamma hit efter hon slutat kl 12. Runt 16-17 tiden for hon tillbaka till Ramsele igen.. Först hade jag lite svårt att komma på vad jag skulle göra, så jag satte mig framför datorn en stund.. Sedan kände jag att jag började bli hungrig så det var bara att börja laga mat.. Haha.. Makaroner och korv stod på dagens meny.. :P
Jag kan säga att det blev ganska bra.. haha.. :P
Runt sextiden tog jag mig en tur till ica och köpte lite små saker, och när jag var på väg ut så mötte jag en tant som visade sig vara en granne.. Hon var väldigt trevlig.. ;)
Idag ska jag ta mig en repa på stan och hitta lite saker inför skolan.. Lite block, pennor, skolväska och andra saker till lägenheten.. :P Imorgon kommer Sara hit och ska sova här, och vad vi ska göra då återstår och se.. :)

Nej, nu ska jag göra mig iordning.. :)

Hej svejs..

//Martina

2/8-2010

Kategori:

Hej hej..
Nu är vi inne i Augusti och det är bara några veckor kvar innan jag börjar mina tre år på gymnasiet.. :)
Jag är både glad och skräckslagen på samma sak.. Jag vill fara iväg men jag vill också stanna kvar i Ramsele.. Men jag ser ändå fram emot att få flytta börjavdet långa äventyret mot min dröm.. :)
Även om det kommer kännas tufft så kommer jag ju alltid ha mamma, pappa och Rebecca som alltid finns där för mig och stöttar mig i mina val i livet.. :)
De första raderna i Brolles låt "Är det mig du gråter för" är liksom hur jag känner mig för att flytta till Sollefteå och börja gymnasiet.
"Nu står jag här
Vid ett vägskäl.
En del av mig vill bort, en del av mig vill va kvar. 
Ett tvivel i mig, ett tvivel inom mig
Ingen är stark nog att lyfta det jag bär"
Men efter någon vecka i Sollefteå kanske jag inte ens vill fara hem.. haha.. :P





                                        Dollar <3
 

Men annars i sommar så har jag tagit hand om Dollar, och det har inte alltid varit kul, men jag tror att han har givit mig ett gott skratt varje dag. Jag är så glad att pappa bestämde sig för att skaffa honom, jag har inte haft en tråkig stund med Dollar. Han har varit riktigt jobbig men han är ju en liten valp och det är väl så dom ska vara. Han sover hos pappa på natten och när pappa ska fara och jobba, så kommer han upp till mig med Dollar och det brukar ju vara runt halv 5 - 5, då brukar Dollar hoppa upp i sängen och börja slicka mig i ansiktet, bita mig lite i fingrarna men sedan brukar han lägga sig och sova, nästan som att han vill säga "hej, nu är jag här" så sover vi en timme eller så, då brukar han vilja gå ut, så jag tar mitt täcke och kudde och går ner och ställer för det mesta upp altan dörren så kan han springa ut och in som han vill och sedan lägger jag mig  på soffan och sover en stund. Så kan han komma in och hoppa upp i soffan så kan vi båda ett par timmar till.. Det har blivit som en rutin för oss..
Och jag tycker det är ganska skönt att gå upp tidigt och sedan gå och lägga sig igen.

Idag så tog jag och bada honom, vilket behövdes men var inte så uppskattat.. Hahah.. :P
När jag höll på att bada honom så tittade han med sina bedjande bruna valp ögon och det var som att han sa.
"snälla, släpp ut mig, jag vill inte" haha.. :P

Men han har varit underbar, lite halv vild, men en helt underligt rolig hund, lite knäpp men, det är ju så han är, min lilla bebis. Eftersom han inte har någon svans att jaga så brukar han jaga bakbenet, och det är så kul att se på honom då han gör det.

Nej, det finns för mycket att berätta om honom. Och jag börjar bli trött. Efter att ha klivit upp tidigt varje morgon börjar kännas. Det känns som att jag går och lägger mig tidigare och tidigare för varje dag som går. :P

Nej, nu ska jag gå och titta till vad Dollar håller på med.

Vi sees.. :D


//Martina