Martina Sjödin

om livet och allt annat

31/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej.. :)
Tisdag och jag har mycket att göra.. :P
Har lyckats pricka av några saker.. :P

Har bokat en klipptid nästa vecka så nu ska mitt slitna hår av.. Frågan är hur jag ska klippa mig.. :P
Sitter och tittar på en film som går på fyran.. De Tre Musketörerna.. Riktigt spännande.. haha.. :P Ibland sitter jag och studsar upp och ner känns det som för det blir så spännande.. haha.. :P Hejja.. ;)

Nej, ska titta vidare på filmen och sedan sätta igång med fysiken.. Det allra sista provet för första året på gymnasiet är imorron.. Och det är fysik.. Får se hur det går.. :)

Hej svejs.. :)


Gammal bild men jaja.. Hej då långt och slitet hår nästa vecka.. haha.. :D

TUT TUT

Kategori: Mina Äventyr

Haha.. :P

Ni minns det lilla projektet jag pratade om förut som jag, Nilaarni, Sara och Emily har gjort..



Haha.. :P Vi stod vid en rondell och kollade hur många bilar som tuta.. Vi fick till riktigt bra siffror.. och
det var många som tutade.. :) Vi fick även några traktorer, ambulanser, motorcykel och bussar att tuta..
Så det var vad vi gjorde till våran statisikundersökning på matten..
Skylten gjorde jag, Sara och Emily hemma hos Emily.. Och jag kan säga det tog typ hela kvällen..

För först spika vi fast fel plankor med varandra, så vi var tvungen att försöka få lös dom och spikarna.. Vi höll på ett bra tag, sedan tog vi fika paus och titta på Mästarnas Mästare och fortsatte efter det.. Ja, jag kan säga att jag skratta den kvällen så tårarna spruta.. haha.. :P

Så i måndags gav vi oss ut i regnet och stod vid en rondell lite utanför Sollefteå och gjorde våran undersökning..
En timme i regn och kyla stod vi.. Man måste väl offra sig för statistikens skull.. haha.. ;)

Ett litet äventyr som gav mycket bra resultat.. ;)

Nu ska jag läsa vidare på del 5 av "House of Night" serien.. Så jäkla bra böcker alltså.. haha.. :P
Boktips kommer.. ;)

Hej svejs..

//Martina..

Vad är det med mig??

Kategori: Min Vardag

Klockan är sju och jag ligger inte i min säng.. Annars brukar jag vara seg att kliva upp.. :P
Men klockan 06.30 då kunde inte jag sova längre och klev upp.. :O Vaknade runt tio i fem imorse också och kunde nästan inte somna om.. Åsså fick jag ett sms från Emily att dom var på flygplatsen.. :) Jag skulle gissa att just nu sitter dom på ett plan och är på väg till Italien.. :) Åå.. Jag är så avundsjuk.. Men när jag blir äldre ska jag försöka resa mycket.. :D En drömresa är att fara till Afrika och bara kolla alla djuren som finns där.. Typ jobba med djuren där.. :) Det vore super kul..

Bilderna hittade jag på Google.. :P




Antiloper måste ju vara ett av de finaste och sötaste djuren på svannen.







Det skulle verkligen vara roligt att fara till Afrika någon gång i livet.. :) Bara för att kunna titta, uppleva och jobba med djuren där.. :)

Nej, klockan börjar bli mycket.. Dags att göra sig iordning för skolan.. :)

Hej svejs..

//Martina

25/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej.. :)

Sitter just nu och tittar på en film som går på fyran. "Take the Lead" heter den.. Väldigt bra faktiskt. Den är baserad på en sann historia och handlar om en man som lär ut sällskapsdans. Och en kväll såg han en kille vandalisera en bil och han bestämmer sig för att lära ungdomar som har det svårt hemma och på skolan och som alltid hamnar på kvarsittning och så. Ungdomarna är lite skeptiska först men sedan blir de smittade av hans engagemang och de börjar lyssna på honom. De tar sig an den svåra uppgiften att komma på en helt ny dansstil och ställa upp i en danstävling.

Mycket bra film.. :)

Idag är det onsdag och jag har inga läxor att göra. :D Det känns så skönt..
Idag far även Emily till Italien med sin familj.. :) Lycko henne.. Men jag hoppas hon får det bra.. :)

Nej, nu ska jag ta och titta vidare.. :P

Ha en bra fortsättning på onsdagen.. :)

Hej svejs.. :)

//Martina


Haha.. fick bli en bild på mig och Stina.. ;)

22/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej.. :)

Sitter hos Emily och tittar på tv med Sara.. :) Emily gick och duscha.. :P Vi har hållit på nästan hela kvällen med vårat lilla projekt och efter många om och men så blev vi till slut klar.. :P Kvällen har verkligen bjudit på mycket skratt. Jag har skrattat så tårarna har sprutat. Vi är verkligen händiga.. ;)

Vi ska snart gå och lägga oss.. Vi har börjat blåsa upp madrassen, så det blir väl snart att krypa ner och återvända till drömmarnas land.. :P

Nej, nu ska jag återvända till mina vänner.. haha.. :P

Hej svejs..

//Martina.. :)


Tyson.. Min kompis.. haha.. :D Blev en bild på han.. :P

22/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej.. :)
Söndag och jag sittger ute på altanen och pluggar samhälle.. Skit kul.. haha.. :P Men, men.. :P
Ikväll far jag och Sara till Emily och ska ordna med våran undersökning.. ;)
Igår var jag och pappa på folkrace i Junsele.. :P Jag körde både dit och hem.. haha.. men det tog ett tag innan vi kom iväg från parkeringen vid folkracebanan.. Jag hade lite problem med kopplingen och gasen.. haha.. :P Men hem kom vi.. :D Jag kände mig så duktig.. Ska få köra lite sen också. Vi ska hämta Sara på byn och fara hem till henne och sedan skulle hennes pappa skjutsa oss till Emily.. hur snällt som helst.. haha.. :P Så då ska jag passa på att köra.. :D Hur det komma gå vet jag inte.. Man vet aldrig vad som händer när jag kör.. ;)

Nej, dags att fortsätta plugga.. :P

Hej svejs.. :)

//Martina..


Min tröja från Ellos har äntligen kommit.. :D
Trevlig Söndag.. :)

19/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej..
Härliga torsdag.. Sitter och är helt slut..
Hade skoljoggen idag och det är något man inte gör frivilligt.. Men vi kom runt de sju kilometrarna på en timme och 21 minuter.. :P Och då gick vi hela vägen.. :P Så inatt kommer jag sova gott.. :) Imorron far jag till pappa och Dollar och i helgen ska jag då ut på vägarna igen, om jag måste släpa pappa ut i bilen.. haha.. :D
På söndag far jag och Sara till Emily och vi ska göra ett litet projekt.. :D På måndag ska vi upp tidigt och göra en statistisk undersökning.. Och jag kan ju säga att vi har världens knäppaste men ganska rolig idé.. Jag kan bara tacka våran Emily för det.. haha.. :D
Vad det är får ni veta sedan.. ;)

Idag hade jag även spanska nationella, muntliga. Det gick ju som det gick.. haha.. Men jag kommer i alla fall få VG i spanska.. Skit nöjd över det eftersom jag låg på G i höstas.. Hade även prov i engelska.. Dom oregelbunda verben, och det kändes gå väldigt bra faktiskt.. :D Dom kommande veckorna är det verkligen proppat med prov som ska göras.. Vi har samhälls prov, nationella i spanska, fysik prov, naturkunskaps prov, svenska redovisning.. Ja, allt.. Kan inte förstå hur det blir så mycket nu i slutet..

Men när allt det är gjort är det så gott som sommarlov.. Inte länge kvar nu.. :D

Nej, nu ska jag försöka ta mig upp härifrån och släpa mig till duschen och sedan ta och packa lite och plocka ihop.. :)

Ha en härlig helg.. :D

Hej svejs..

//Martina..  :)


Trött men nöjd Martina dels efter skoljoggen men och efter veckan som har varit allt annat än enkel.. :)

17/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej.. :)

Har nyss kommit  hem från skolan.. Känns skönt att komma hem tidigt.. :) Hade Nationellt prov idag.. Från 8.30-12.30.. Inte det roligaste och inte lättaste heller.. Men kändes gå ganska bra faktiskt.. Hoppas på ett G.. :) Skulle egentligen haft spanska sen, men det betyder att man ska sitta på skolan i flera timmar och vänta på en lektion.. och vi skulle inte göra så mycket heller på spanskan.. Börja med spanska nationella, men det är muntligt och jag ska det på torsdag.. Så jag prata med min lärare och hon sa att hon skulle skriva hemarbete på mig så.. Det känns skönt.. :)



Ja, min hjärna är en aning snurrig efter att ha suttit med funktioner, ekvationer, sannolikheter och en massa annat i nästan fyra timmar.. :P Nu ska jag bara ta det lugnt..

Tro om jag ska sätta mig framför "Burnout" och rensa ur skallen lite grann.. :P
Det låter som en bra idé.. ;)

Hej Svejs.. :P

//Martina..

15/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej.. :)
Söndag och Mästarnas Mästare rullar på tvn.. :)
I helgen var det Meåfors som gällde.. ;) Mamma och Anders kom och hämta mig i fredags.. Dom skulle till Sollefteå så dom plocka upp mig.. Och i fredags blev det inflyttning i huset.. Fast jag flyttade in för länge sen kan man säga.. Men mamma och Anders har till slut kommit in dom också.. :) Men jag tror Anders har lite seperationsångest... haha.. :P Och det är kanske bara fem meter från lilla stugan till stora huset.. haha.. :P
Igår gjorde vi inte mycket.. Mamma flytta lite saker, Anders greja och jag pluggade lite grann, la pussel och satt framför datorn.. :P På kvällen kom Anneli och Börje. Vi kolla på Eurovision Song Contest och sedan la jag huvudet på kudden.. xD

Vädret har varit skit trist dom senaste dagarna..
VART TOG UTLANDSVÄRMEN VÄGEN????

Det var helgen i en kort sammanfattning.. Imorron äre en ny vecka och en kämpig sådan.. På tisdag är det nationellt prov i Matte B.. 9.30-12.30 är skrivtiden.. buhuhu.. Får jag stanna hemma?? :P Det kommer bli några kämpiga veckor fram över.. Men det är ju sista rycket så det är bara att stå i och sedan kan man ta det lugnt i sommar.. ;)

Det var allt för den här gången..

Hej Svejs

//Martina

Utlandsvärme.. :D

Kategori: Min Vardag

Herregud va varmt det har varit idag.. Men skönt som tusan..
Över 30 grader var det i solen nu när jag kom hem.. Helt underbart.. Satt ute på samhällslektionen idag.. Vi gjorde inget speciellt så det var bara skönt.. Vi satt ute och jobbade och åt glass.. Så ska en lektion se ut.. ;)
Helt underbart, det är lite jobbigt när det är så här varmt och man går till eller från skolan, men va tusan.. Det är ju sommar.. Och när det är så här varmt och soligt behöver man inte fara utomlands för att bli lite brun.. :D



Plugg hela kvällen.. Ska göra engelskaläxorna för den här veckan och några spanska uppgifter.. :) Det är nog det som ska göras.. Men det känns gå mycket bättre att plugga när det är så fint ute.. haha.. :P

Nej, dags att gå och göra lite mat och sedan sätta igång då..

Hej svejs..

//Martina

Martinas Boktips

Kategori: Martinas Boktips

Ett litet boktips till sommaren då man ligger ut och solar eller nåt.. :)

Och det är Dan Brown's "Den Förlorade Symbolen"..



Boken handlar om Robert Langdon som ska hålla en föreläsning i Capitolium, Washington. Men när han kommer
fram så bara några få minuter efter att han kommit dit så hittas ett föremål med olika symboler på och Robert förstår direkt att det är en inbjudan till en dold port och en värld av uråldriga mysterier och dold kunskap. Men
det visar sig sen att hans gode vän Peter Solomon, som också är en frimurare, har blivit kidnappad. Robert Langdon inser att det enda sättet att rädda sin vän på är att göra allt som krävs för att rädda honom, vad han än måste göra. Han slungas in i en värld full av symboler, gåtfulla ikoner och koder som leder honom mot en ofattbar sanning.

Jag kan säga att från första sidan till sista var det spänning på hög nivå.. Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken.. Det hände något på varje sida. Man rycktes verkligen med i den. Så jag rekommenderar den verkligen.. Helt suverän bok.. Ännu ett mästerverk av Dan Brown.. :) Så om man funderar på att läsa boken, GÖR DET!!
Det är som sagt späninng på hög nivå.. :)

//Martina

8/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej hallå.. :)

söndag igen och imorron äre dags för en ny skolvecka.. Dom kommande skolveckorna är verkligen full med prov och läxor.. Jag tror det är sista rycket innan sommarn.. :) Ååh.. Det är ungefär en månad kvar av första året på gymnasiet.. och jag kan säga att det känns verkligen inte som det.. Det har verkligen gått jätte fort.. :) Jag börjar snart min nedräkning till sommarlovet.. Längtar verkligen efter det.. :D

Idag står städning på schemat.. Det är inget annat än städning.. Min lägenhet ser hemsk ut.. usch.. :P

Fredag och lördag har varit toppen dagar.. :D Fredag var det Harry Potter maraton.. ;) Vi börja titta på första runt ett eller nåt sånt.. Efter två filmer var vi helt slut och tog en liten paus.. När klockan var runt tio-elva hade vi plöjt genom tre filmer och bestämde oss för att gå o lägga oss.. vi var verkligen trött.. På lördag morgon klev vi upp halv åtta och åt frukost sedan satt vi oss och titta på två filmer till.. Så vi såg fem filmer av sju, men det kommer en till som är den allra sista i serien.. Men det var verkligen tröttsamt att titta.. Sara var med och hon skulle med bussen som går kvart i tre till Ramsele så runt ett gick vi på stan.. :) Vi gick runt lite på stan och kolla, jag köpte mig ett par solglasögon.. Insåg att jag var i stort behov av ett par.. Så nu får det vara mycket sol i sommar.. :D
Köpte en present till mamma också.. :) Sedan gjorde vi inte mycket mer.. Sara gick till bussen jag gick hem och gjorde inte mycket.. Gjorde mat, vårrullar som jag köpt på Lidl och ris.. Mycket gott.. :D Sedan somna jag på sängen och sov några timmar.. haha.. :P På kvällen kolla jag på "Kvällen är Din" och tårarna bara rann.. Så underbart program.. haha.. :P

Nej.. :P Nu ska jag ta och byta om och sedan sätta igång med städningen.. :P

Hej svejs.. :)

//Martina.. :D


Vad tycks om glasögonen?? :P Inte världens bästa bild men.. ;)

5/5-2011

Kategori: Min Vardag

Hej hej.. :)

Torsdag och imorron fredag..
Imorron blir en rolig dag.. Jag och några klasskompisar ska ha Harry Potter-maraton.. haha.. :P
Vi ska kolla på alla filmer från första till den senaste i ett svep.. Vi kommer vara något döda på lördag.. haha.. :P
Tur att vi går kortdag på fredagar.. Börjar så fort vi kommer från skolan.. haha.. :P Det kommer bli awesome.. ;)

Idag har jag och Josefin (en klasskompis) spelat "Stress" ett kortspel.. haha.. och som vi har skrattat.. Det har varit sjukt kul.. Sara, Nilaarni och Emily satt bara på sidan om och kolla på.. Vi nästan slängde korten omkring oss för vi blev så inne i spelet.. haha.. Till slut fick jag Nilaarni att spela med mig.. Så vi tog en omgång.. :P Så det har varit kul.. :P

Men om man kanske ska ta och få i sig lite mat.. Sedan ska jag bara sitta och läsa heeela kvällen.. Jag har blivit en riktig bokmal.. Tror jag aldrig har haft ett sånt sug efter böcker som jag har nu.. Jag måste ha något att läsa hela, hela tiden.. Det är tur att jag har en hel bokhylla full med böcker hemma, och en liten hög med böcker här i Sollefteå som jag ska ta mig genom.. haha.. :P

Nej, dags att äta.. :) Jag börjar bli hungrig.. haha.. :P

Hej svejs.. :P

//Martina..

Grattis Storasyster

Kategori: Min Vardag

Det kommer en dag sent, men vad gör det.. ;)
Bilder har jag lånat från Rebecca.. :P

Grattis Rebecca på 25 årsdagen.. :)


Världens bästa storasyster.




Rebecca och jag redo för 25 års fest.. :D


Finaste syster.. :)

It's taken me some time to find my own way and peace of mind
But when the nights felt oh so long you made me carry on and on
You should know that every day I will help you find your way
This might be an old cliché

But I don't know what I would do if I can not be there for you
Nothing in this world could ever change

You have allways been my brightest star
My guiding light I know you are there when I need you the most
I know you as I know myself even if we fight and yell
I love you, you know that we are sisters in arms


Sisters In Arms - Calaisa

Jag vet att jag använt den här låten förut också.. Men det är en riktig syster låt.. :D

Grattis igen Rebecca.. :D

Jag kommer altid finnas vid din sida och stötta dig i alla beslut som du tar.
Och jag vet att du alltid kommer finnas där när jag behöver dig som mest.

<3