Martina Sjödin

om livet och allt annat

30/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Ännu en rolig dag på GB skolan.. haha.. :P
Gympan var nog jobbigast..
Vi gjorde intervaller, alltså springa en viss tid och gå en viss tid.. Vi sprang i 4 minuter och gick i två minuter.. Till en början gick det ju bra.. Men sedan när vi gått första två minuterna, och skulle springa sa min kropp, stopp.. men jag kämpade.. Men som vanligt stannade jag, gick lite grann och fortsatte sedan springa.. haha.. :P Men, jag kämpade på, och även om jag inte har världens bästa kondition så är jag ändå stolt över mig själv att jag lyckades springa i alla fall två hela fyra minuter, sedan sprang jag ju lite då och då också.. men jag tog mig runt.. haha.. och jag kommer nog sova gott ikväll.. :)
Imorron är det skolfotografering också.. Inte världens roligaste grej, men det brukar ju gå fort så..
Imorron far vi till Bollnäs och hälsar på..
Och från nästa vecka och framåt är det inplanerat prov också.. Vi har fysikprov nästa fredag, sedan har vi samhällskunskap, och spanska veckan därefter tror jag, oxh ett engelska prov är inplanerat också ocj även ett matte prov..

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan plugga lite fysik.. :)

Hej Svejs..

//Martina


Imorron får jag träffa Sam, Rebecca, Robin, Hugo och Wille igen.. haha.. :P wiie.. x)

29/9-2010

Kategori:

Hej hej..

Onsdag idag.. :)
Sitter med mina läxor.. försöker få in alla engelska glosor och spanska verb-substantiv i huvudet.. men det går verkligen inte.. usch..
Men en bra sak är att jag haft en skit rolig dag på skolan idag..
Emily och jag höll på som vanligt.. Vi höll på att busa runt och jag vet inte hur mycket vi har skrattat idag.. haha..
På engelskan och samhällskunskapen var vi nog värst.. jag har nog ALDRIG haft så kul på en samhälskunskap som jag gjorde idag..
Hon är såååå kär i en kille, men som hon vågar nästan inte prata med honom.. och ja, det är så kul att hålla på att reta hon och jag har flera gånger säkert avslöjat vem det är, men jag tror ingen har varit i närheten.. Men Emily brukar bara säga åt mig då:
"Men Martina, så där kan du ju inte säga, då fattar andra ju vem det är"
haha..
Men på slutet av samhällkunskapen sa Emily att vi skulle starta en webbsida, där vi skulle ge råd hur man skulle kunna prata med den man är kär i.. Bara för att det "brukar" gå så bra för Emily när hon försöker sätta sina "planer" i verket för att kunna sitta bredvid honom eller prata med honom eller nåt annat.. haha.. Men om det var allvar eller inte vet jag inte.. haha.. :P
Vi är som vi är..

Nej nej.. Jag kan inte skriva här nå mer.. måste försöka få in några till innan idol.. :P


Fick bli en bild på underbara Dollar.. :)

Hej svejs..

//Martina

Idol och House

Kategori:

Hej hej..
Sitter och tittar på Idol.. Nu är det uttagning till fredags finalerna.. Och ikväll tävlar en av mina solklara favoriter..
Elin Blom.. Hon har en skit bra röst och ja, jag gillar henne verkligen.. :P haha..


Elin Blom

nu ska jag fortsätta titta på Idol sedan titta på House.. :D



Hej Svejs..

//Martina.. :)

28/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Jag har inte så mycket att berätta om idag..
Har mycket läxor.. men det känns som att vi har så mycket så man inte vet vad man ska göra, och då ligger dom bara, oöppnade.. haha.. :P
Idag busade jag mycket med Emily på skolan.. haha.. det var kuul.. :D Men jag kan säga att jag var nog värst på matte lektionen.. haha.. :P Men, men.. Ikväll äre Idol och House.. wiie..
Och på fredag far jag, mamma och Anders till Bollnäs en sväng och hämtar Rebeccas gamla säng som jag ska ha i mitt nya rum i Meåfors.. haha.. :P ska knäppa kort på det och lägga in så fort det är riktigt klart så att man vill visa det.. haha.. :P
men, men.. nu ska jag hitta på något annat fram till idol börjar..


hej svejs.. :)

//Martina


Ge mig sommar någongång.. vintern börja bli jobbig just nu..
Fick bli en sommarbild som jag tog för ett par år sedan när jag och pappa var ute med flotten.. :)

Lastbilsträffen

Kategori:

Hej hej..
Söndag idag.. Sitter i Sollefteå igen efter en helg i Sel.

I fredags när jag kom hem, fick Sam sina presenter, sedan gjorde Rebecca ölkorvsgryta, inte min favorit mat, men det blev gott.. Sedan slog vi oss ner i soffan och kikade på Idol..

Igår var det Lastbilsträffen.. For upp med pappa runt halv ett kanske, han skulle stå och steka kolbullar.. Jag och Dollar gick en sväng för oss själva.. Träffade min gamla NO lärare Åsa, även Kiki.. :) pratade en liten snabbis med dom..
Efter ett tag ser jag Rebecca i folkmassan och skyndar mig fram till henne.. haha.. följde med henne, mamma, Robin och Sam till Jessica och Jake..
Var där någon timme, sedan for vi hem till Sel.. Hon och Robin for sedan upp igen efter en stund och jag var hemma med Sam.. Han var en aning grinig till en början.. Men så tog jag honom i vagnen och gick en sväng med honom.. Han somnade en sväng.. Vet inte hur mycket klockan var när jag väckte honom, för att han skulle kunna somna sen och inte vara uppe hela natten.. Men han var lite halv grinig då också, men så fick han lite mat och sedan var humöret på topp igen.. :)


  
Blev inte mycket bilder tagna på lastbilarna eftersom jag hade en Dollar att hålla reda på..




Dollar i bilen.. :D



Sam på kvällen när vi var ensamma.. Vi myste lite i soffan, busade lite och myste lite mer.. :)

   



Så drar vi i Dollars öron också.. :D



"Nej, jag vill inte vara med på kort!!" haha

  

Haha.. Underbara Sam.. :)




Den här bilden får avsluta inlägget.. :)


La Sam runt åtta ungefär.. Han vaknade kanske tre gånger innan Rebecca och Robin kom hem efter ett någongång.. Jag hade nästan somnat i soffan, när jag hör att hundarna börjar skälla lite, och jag vet inte hur, men jag for upp som skjuten ur en raket och började säga åt hundarna att vara tyst så att Sam inte skulle vakna.. haha.. :P


Nu ska jag kika på Parlamentet och sedan sova.. :P


Hej Svejs..

//Martina.. :D

24/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Har inte skrivit så mycket i bloggen i veckan..
Har helt enkelt inte haft någon lust.. haha.. :P Mycket läxor och sånt nu.. Har över 40 engelska glosor varje vecka + text + frågor till en och samma dag.. spanska läxa två gånger i vecka och ännu en engelska läxa till tisdag.. -.-'' typ dom enda läxor vi har.. xD
Idag är det fredag och det betyder hemresa till Sel.. I helgen är även Rebecca hemma med hennes lilla familj.. På lördag äre Lastbilsträffen som jag antar vi far på.. :P
Nej, nu måste jag få i mig ite frukost, och sedan packa ner datorn och sedan gå till skolan.. :P

Hej Svejs..

//Martina


20/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Måndag igen.. Börjar som vanligt halv ett på måndagar.. :P
Helgen har varit jätte rolig.. :) Alla var jätte trevliga.. Tog emot lite att åka tillbaka till Sollefteå, men men.. Jag hade kul här också.. Satt och prata med Helin på msn.. Och det var nog det roligaste jag gjort.. Vi satt och prata om allt mellan himmel och jord.. Just då, kändes det som att hon inte var flera, flera mil bort utan bara några meter bort.. Vi prata som sagt om allt mellan himmel och jord.. Just då kände jag vad stor saknaden är.. Hon har ju alltid varit en av mina bästa vänner jag någonsin haft. Vi har ju gjort nästan allt tillsammans.. Vi har varit i stallet tillsammans, vi har hängt ihop i vårt och torrt, och vi har haft våra bråk med varandra, men blivit vänner nästan lika fort.. Precis som det ska vara.. Även om jag fått underbara vänner på skolan så är det ändå någon som fattas.. Vi satt och prata fram till halv elva- elva, jag ville verkligen inte sluta prata med hon.. Vi kan sitta och prata om allt utan att tveka om nåt.. Jag vet att hon förstår mig, för det mesta, och jag vet att jag förstår henne.. :) Men till sist var jag så trött att jag knappt kunde hålla mina ögon öppna så det var dags att krypa ner i sängen..
helin och jaag
Jag och Helin för nåt år sedan nere på Voga..

Jag är sten säker på att jag och Helin kommer vara bästa vänner hela livet ut.. :)
Saknar Dig Helin.. :)

Valet då, hur sjutton kunde Sverige Demokraterna komme in i Riksdagen?? Ingen gillar dom ju, inte ens de andra partierna.. Hur ska detta gå?? Äre nå jävla rasister som röstat på dom eller? Jag är chockad över att dom kom in, och det är säkert resten av Sverige också.. Jisses.. Jag skiter i vem som vann, men att SD kom in i riksdagen är sjukt.. -.-''
aja, vi får väl se hur det går.. Men nu måste jag göra mig iordning och bege mig mot skolan.. :P

Hej Svejs..

//Martina


18/9-2010

Kategori:

Hej hej..

Det är Lördag och jag sitter i Meåfors.. haha.. :P Vad som kommer hända idag har jag ingen aning om.. Jag vet inte om jag ska försöka göra lite läxa eller så.. haha.. :P Anders mamma och pappa är här även hans syster och hennes kille och hennes pojkar också..
Riktigt trevliga allihop.. :)
Sov i nya huset inatt i mitt rum.. Myys.. Men jag skulle vilja ha valt tapeter själv, men fick jag det? nääe.. Men, men.. Nu är det som det är.. Börjar bli van dom men som sagt.. Andra tapeter och rummet skull ha varit perfekt.. 

Tittade på Armageddon innan jag somna igår men såg inte klart den så tittade på den imorse..
SJUKT bra film, har sett den ett antal gånger och grinar som en bebis varje gång jag ser den.. 
Ikväll blir det en annan film som man inte grinar åt.. haha.. :P

Nej, nu kan jag inte sitta här nå mer.. 


Hej Svejs.. :)

//Martina


 

17/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Fredag idag.. Hade två lektioner idag..
Regnat hela dagen.. Men det hade slutat när jag gick hem och det var skönt, men nu hörde jag att det smattrade mot fönstret så det har antaglingen börjat igen..
Den här veckan har varit lika rolig som alla de andra.. Jag tror jag aldrig har skrattat så mycket på skolan som jag gjort under de här veckorna jag gått på GB.. Allt är ju såklart tack vare de underbara vänner som jag fått..
Vi skrattar, och pratar, skrattar lite mer och sedan kan vi lugna ner oss.. Haha.. men så går det en stund och vi börjar igen.. Jag är så glad att jag träffade dom.. :)

Vad som händer i helgen vet jag inte.. Anders mamma och pappa skulle komma till Meåfors i helgen i alla fall, och jag kan ju säga att jag är lite små nervös.. För jag har aldrig träffat dom förut och ja.. haha.. Men, men, en sak som jag är säker på är att jag måste göra lite läxa.. haha..
Som tur är har mamma flyttat sitt bredband till Meåfors nu, så nu är jag fri Anders sega icke bredband som han har.. haha..
Men, men..

Nu måste jag börja packa ner kläder som ska tvättas.. :P


Hej Svejs.. :)

//Martina


Fick bli en bild på min underbara bebis.. :D saknar han.. :( <3

15/9-2010

Kategori:

Hej hej..

Idag är en mycket speciell dag.. Det är nämligen den här dagen som det är precis ett år sedan som Sam kom till världen..
Jag kan inte tänka mig att ett helt år sedan som Sam kom ur Rebecca.. haha..
Den 14 september 2009, runt halv fyra, kommer jag genom dörren och hör mammas röst i köket..
"Nu Martina är det spännande"
och jag fattade direkt om vad hon prata och sa:
"Har hon farit in?"
"Ja, runt elva-tolv fick jag sms om att dom var på sjukhuset"
eller om dom var på väg.. haha..
Jag och mamma gick bara och vänta på att vi skulle få besked.. Så vi väntade och väntade hela kvällen och lite då och då fick vi sms från Robin om hur det gick.. När klockan började bli mycket så gick jag och la mig.. Mamma frågade om jag ville att hon skulle väcka mig när hon fått veta eller vänta tills på morgonen när jag vaknade.. Jag ville ju såklart veta på en gång hon fick veta..
Så, tro om det var runt fyra-fem på morgonen så sticker mamma in huvudet i mitt rum och säger att Rebecca och Robin fått en pojke.. Jag blev överlycklig, och kunde knappt somna om efter det..
Det första jag gjorde när jag klev upp var att berätta för Helin om att Rebecca hade fått Sam..
Sedan gick jag runt med ett stort leende på läpparna den dagen..

Och nu har det gått ett helt år sedan han kom till världen.. Det känns helt sjukt.. Men så mycket som hänt.. Lite trist att det är en bit mellan oss. Men då är det bara roligare när dom kommer hem.. :P
Han blir bara sötare och sötare och bara roligare och roligare.. haha..


En liten Sam..





Sam 2 månader




Bus Sam.. haha




Finaste Sam.. :)




Haha.. Älskar den här bilden.. :D Riktigt litet busfrö.. :)



Sam 1 år.. :)


Bilderna är lånade från Rebecca.. haha.. :P

Nej, nu måste jag börja med studierna..


Hej Svejs..


//Martina

13/9-2010

Kategori:

Hej hej.. :)
Nu är det måndag igen.. Börjar halv ett så petar in ett inlägg innan jag går till skolan.. :P
I helgen har det inog inte hänt så mycket.. Eller kanske mer än vad som brukar hända.. haha..
Fredagen var pappa ute och jaga, dom spårade en älg.
På lördagen, fick Dollar en älgklöv av pappa. Jag tror Dollar inte förstod vad han skulle göra med den.. Haha..


 Dollar med sin älgklöv

Igår hände det nog mest..
Började på morgonen..

Vaknade runt halv nio eller nåt sånt.. Låg vaken, så hör jag prassel från min ikea påse, där alla kläder som inte hamnat i garberoben fortfarande är.. Så tänkte jag:
"Nej, nu äre en råtta här.." Så lyssnade jag lite mer.. Så tyckte jag att det kom från väggen, och det var inte så farligt.. :P Så hör jag att pappa och Torsten kommer in, så jag klev upp och skulle klä på mig.
Står borta vid mitt fönster och ska ta på mig byxorna och vad hoppar fram ur ikea påsen?
Jo, en råtta.. Jag skrek inte utan jag pep till och rafsa ihop alla mina kläder och hoppa upp i sängen.. Min dörr var öppen så jag ropa på pappa..
Han hörde nog inte riktigt så han frågade om jag hade sagt nåt.. Jag sa åt han att komma upp och han fråga ju såklart varför, jag fick knappt fram orden, men när jag sa att det var en råtta på rummet kom han upp på en gång.. Precis innan han sticker in huvudet i mitt rum, försvinner råttan in mellan garderoben och väggen..
Jag fick knappt fram orden när jag skulle förklara vart den tagit vägen och pekade bara på garberoben.. Pappa skrattade bara åt mig och sa att han skulle sätta ut en råttfälla och sedan gick han ner. 
Usch.. Hatar verkligen råttor, och efter skräck vintern i gamla huset så är det verkligen inge kul..
Jag klädde på mig och gick ner..
Sedan var det full fart hela dagen..

Korna anlände, dom vägdes och Stina kom och hälsa på.. haha.. :P

         

Det regnade för det mesta hela dagen, men det slutade framåt eftermiddagen..
När alla farit hem, släppte pappa ut Dollar, och han stack ju direkt bort till korna, men lite avvaktande.. Han var lite brydd över vad som hade kommit dit.. Han sprang runt utanför stängslet och skällde på korna som också var lite brydd över vad det var för liten svart grej som sprang runt och skällde på dom och så.. Vet inte hur länge Dollar var där borta men sedan kom han tillbaka nästan som om inget hade hänt.. haha.. :P

Nej nu ska jag göra iordning och sedan gå till skolan.. :P

Hej svejs..

//Martina


11/9-2010

Kategori:

God Morgon..

Vaknade för ungefär en timme sedan.. Men som vanligt vaknade jag av en liten underbar hund som heter Dollar som kommer in i mitt rum och ska upp i sängen.. :) Jag blir inge sur nu, jag blir bara glad och tycker det är mysigt att ha han i sängen.. :) Han är så söt..
Imorse hörde jag att han kom upp för trappen. Så jag tänkte, nu kommer Dollar.. Så hör jag att han kommer in i mitt rum,(jag hade dörren öppen) så ställer han sig nedanför sängen och tittar på mig, så säger jag:
"Hej Dollar" då ska han komma upp i sängen.. Men det är de, att han kan hoppa upp i sängen själv, men han gör det inte utan istället ställer han sig med framtassarna på sängkanten och väntar på att jag ska lyfta upp honom.. :) och sedan kryper han under täcket och lägger sig och sover.. :) Så gör han inte hos pappa.. haha.. där hoppar han bara upp i sängen och lägger sig.. haha..
Så imorse myste vi lite och sedan klev jag upp..
så hamnade jag här framför datorn på något konstigt sätt.. haha.. :P
Har suttit och fixat lite med bloggen och som ni ser har jag ändrat lite.. haha.. :P
Men, men.. idag måste jag slänga in lite kläder i tvättmaskin och även plugga engelska.. haha.. :P
Idag eller imorgon minns inte vad pappa sa, blir det full fart på lägdan igen.. Korna kommer nämligen hit och jag undrar hur det kommer gå med Dollar då, för han kommer garanterat fara iväg till dom.. men som jag brukar säga:
"Det är pappa hund, det är han som uppfostrat Dollar, inte jag, jag är oskyldig.." haha.. :P
Nej, men nu ska jag lägga in kläder i tvättmaskin och sedan sätta mig med engelska läxa..

Hej svejs..

//Martina


10/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Nu sitter jag i Sel igen..
Har varit hemma en stund.. :P Känns skönt att få komma hem.. :P men ingen Dollar kom och hälsa på mig..
Gubbarna är ute och spårar en älg och då var dom inte hemma när jag kom, så sitter här i min ensamhet och tittar på tv.. hahaha.. :P Joar var nyss in och hämta några batterin sen försvann han igen.. haha.. :P Dom har fullt upp.. :P
Idag hade jag bara två lektioner.. Slutade elva.. Men stannade kvar på skolan någon timme till.. Åt lunch med Sara och Emily, sedan gick dom två på lektion..
Vi hade fysik labb den här veckan och då är vi halvklass.. Så jag gick upp på biblioteket och lånade mig en bok och satt och läste tills dom slutade.. Sedan gick jag och Sara ner på stan och jag inhandlade mig ett par byxor, ett linne och en skjorta på Lindex, och ett skärp på Kappahl.. :P haha.. :P
Sedan gick hon och träffa sin pappa och jag gick hem och packa och städade lite innan jag gick till bussen.. 
Och nu sitter jag här i Sel..
Vad som händer ikväll har jag inte kommit på än.. Titta på tv.. Men tro jag ska läsa lite i boken jag låna idag på bibblan.. :P

Nej, nu ska jag hitta på något annat.. :P

Hej svejs..

//Martina




En liten bit av skjortan jag köpte idag.. haha.. :P ;)

8/9-2010

Kategori:

Hej hej..
Idag är det onsdag, och det betyder att det bara är torsdag kvar innan fredagen kommer och man far hem till pappa och träffar Dollar vännen min, (och pappa också såklart) så är även några vänner till pappa uppe på jakt.. Har inte pratat med pappa nåt, men en liten fågel viskade i mitt öra i måndags att dom hade skjutit en då.. haha.. Om det blivit några fler vet jag inte.. Får ringa till han sen..
Men,men.. Idag har jag varit så dryg på skolan så det inte är sant.. Var så trött, och alla som känner mig riktigt väl vet att jag kan bli som jag blir när jag är trött.. Satt och dryga med emily på ett par lektioner, men på något sätt lyckades jag lugna ner mig en stund och jobba, men, men.. Så går det ibland när man är uppe sent.. Låg och prata med Paula igår kväll och när jag trodde på fullaste allvar att hon var full när hon svara i telefon, men det visade sig att hon hade druckit kaffe och ja, vad mer kan jag säga, men som tur var lyckades hon lugna ner sig någorlunda så det gick att prata med henne i alla fall.. Det var kul, var ett tag sen jag prata med hon.. :P
Prata en sväng med min gamla so-lärare Katrin också.. Eller ja, jag behövde hjälp med en samhällskunskap läxa som jag kört fast på.. :)
Vad mer??
Tja, jag ska köra ner min näsa i engelska boken och göra lite engelska läxa, men så kom jag på att mitt block är på skolan och jag har ingen annat att skriva på.. Men det löser sig väl..

Men, men.. Ska ta och sätta igång med den nu..


Hej Svejs..

//Martina



God natt

Kategori:

Nu säger jag god natt..

Sitter i Sollefteå igen.. I helgen var jag hos mamma i Meåfors, och jag kan säga att det inte hände så mkt.. Hon var ute och hjälpte Anders i huset mest hela dagarna.. :P Jag har typ bara sutte framför tv:n och med lite läxor.. :P
Till veckan börjar älgjakten igen och pappa ska förstås ut i skogen.. Men den här gången ska Dollar få följa med ut.. :) Pappa tycker Tarzan börjar bli gammal nu.. Men jag vet inte, Tarzan får säkert komma ut någon gång.. Pappa sa till mig att han skulle kanske sitta på pass nu i alla fall med Dollar..
Dollar är ju som sagt inte någon älghund utan en harhund.. Men han kan inte vara ensam hela dagarna och om han är inne hos Tarzan smit han bara ut.. :P
Nej, nu ska jag borsta tänderna, sedan krypa ner under täcket.. :)


Hej Svejs..


//Martina




God Natt.. :)

Trött

Kategori:

Hej hej..
Idag har jag varit ordentligt trött.. Kan inte förstå vad det kan bero på.. Går inte och lägger mig nå sent..
Jag hade ställt min mobil på halv sju imorse, då snoozar jag en halvtimme så jag kliver upp sju.. Men imorse snoozade jag till halv åtta.. Jag orkade inte kliva upp, men när klockan var halv åtta kunde jag inte snooza mer.. Så det var bara att kliva upp.. Men sen blev jag piggare under dagen.. 
Men under sista lektionen kände jag hur jag blev tröttare och tröttare.. Det kan ha vare för att det var Samhällskunskap och att vi håller på med Regering och Riksdag som jag blev så trött, men ändå.. Just nu orkar jag inte göra spanska läxan, men jag måste göra den ändå..

Jaja, lika bra att göra den nu..

Hej svejs..

//Martina


Tarzan.. =D