Martina Sjödin

om livet och allt annat

Boktips x2

Kategori: Martinas Boktips

Hej hej.. :)

Slänger in två boktips nu innan jag sticker ner till tvättstugan.. :P

Läste dom här två börckerna i somras.. :) Skit bra böcker.. Helt otroliga.. :) Båda är skrivna av Rachel Ward.

Den första heter

Döden I Dina Ögon,
som handlar om Jem, hon bor i London och ända sedan hennes mamma dog har hon förstått att numren hon ser i folks ögon är deras dödsdatum. Det har gjort henne till lite av en ensamvarg och hon försöker undvika att se folk i ögonen. Hon håller sig för sig själv helt enkelt. Men så möter hon Spider, en kille som är väldigt överaktiv och ja, hennes motsats skulle man kunna säga. Han vill gärna bli hennes vän, kanske mer och hur mycket Jem än försöker att inte bli vän med han så blir de det till slut. Men så är det något som händer i London som gör att Spider och Jem måste fly för sina liv. Så de ger sig ut på en resa för att fly från personerna som jagar dem samtidigt som det är en kamp mot klockan.

Skit bra bok. Jag kunde nästan inte sluta läsa den. Helt fantastisk. Jag kan verkligen rekommendera den. Den kan låta lite konstig när man först börjar läsa den, men när man väl har kommit in i boken är den suverän. Den här har blivit en bland mina favorit böcker som jag säkert skulle kunna läsa om och om och om igen.. :)

Den andra boken är faktiskt en fortsättning på Döden i dina ögon.

Döden I Dina Ögon - Arvet
heter den och handlar om Adam som ärvt förmågan att se människors dödsdatum av sin mamma. Han avskyr sin förmåga att se när alla ska dö. Men när han börjar se samma datum i väldigt många människors ögon blir han rädd. Vad är det som kommer hända när nästan alla kommer dö samma dag? Det är inte länge kvar och Adam som alltid velat vara som alla andra måste nu förhindra att en katastrof släcker många tusentals liv på Londons gator. Men så möter han Sarah och hon skakar om hans värld - igen. :)

Även den här boken var mycket bra. Det är det här att man måste komma in i boken, annars tycker man nog att bara är konstig. Men dom här två böckerna är verkligen värda att läsa. :) Händer något hela tiden och man fångas verkligen. Man kan nästan inte lägga bort den. :)

     
                Första boken                                              Andra boken

Nu ska jag tvätta av mina gympaskor och sedan springa ner till tvättstugan igen. :)

Ha en fortsatt bra dag.

Hej Svejs.. :)

//Martina.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: